Wednesday, February 29, 2012

Big Bang - Alive New Image [ Picture ]

Whoa after seeing the new image, one thing that slipped on my mind is, are they COLD VAMPIRES ? Cool!!!

 Big Bang new image with they new released album entitled ALIVE


 Taeyang


 Daesung


 TOP




 G-Dragon


 Seungri





They will be touring around ASIA for BIG BANG ALIVE ASIA TOUR 2012


Big Bang - Blue [ Lyrics ]



[Seungri]
Gyeouri gago bomi chajaojyo urin shideulko
Keurieum soege mami meongdeureotjyo

(I’m singing my blues) paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteunkureume nallyeobonaen sarang oh oh

[GD]
Gateun haneul dareun gos neowahna wiiheomhanikka neo-ye-geseo tteonajuneun
geoya
Nimiran geuljae jeomhana bikeobhajiman naega monna sumneun geoya
Janinhan ibyeoreun sarangye (mallo)
keu eotteonmaldo wiiro twehl suneun eoptdago
Ama nae insaengye majimag mello magi naeryeo oneyo ije

[Daesung]
Taeyeonaseo neol mannago jugeul mankeum saranghago
Parahke muldeureo shirin nae maeum nuneul kamado neol neukgil su eoptjanha

[Taeyang]
Gyeouri gago bomi chajaojyo urin shideulko
Keurieum soge mami meongdeureotjyo

[Seungri]
(I’m singing my blues) paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteunkureume nallyeobonaen sarang oh oh

[TOP]
Shimjangi meojeun geot man gata jeonjaengi kkeunnago keu kose eoreo buteun
neowahna
Nae meorissok saekyeojin trauma i nunmul mareumyeon chokchokhi giyeokhari
nae sarang
Kwehrobjido wehrobjido anha haengbogeun da honjanmal keu isange bokjabhan
geon mot chama
Daesurobji amureohjido anha byeolsueomneun banghwang saramdeureun wahtda
kanda

[Taeyang]
Taeyeonaseo neol manna-go jugeul mankeum saranghago
Parahke muldeureo shirin nae maeum neoneun tteonado nan geudaero itjanha

[Daesung]
Gyeouri kago bomi chajaojyo urin shideul-ko
Keurieum soge mami meongdeureotjyo

[Taeyang]
Oneuldo paran jeo talbitaraeye na hollo chami deulketjyo
Kkumso-geseodo nan geudaereul chaja hemae-imyeo i noraereul bulleoyo

[Seungri]
(I’m singing my blues) paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteunkureume nallyeobonaen sarang
(I’m singing my blues) paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteunkureume nallyeobonaen sarang oh oh

Big Bang - Alive Album [ Download ]



BIG BANG 5th Mini Album – Alive
Release Date: 2012.02.29
Genre: Dance, Pop
Language: Korean
Bit Rate: 320kbps

Track list:
01. INTRO (ALIVE)
02. BLUE
03. 사랑먼지
04. BAD BOY
05. 재미없어
06. FANTASTIC BABY
07. 날개 (대성 SOLO)

Big Bang comes Alive with their highly anticipated fifth mini-album! Working with the group’s usual hitmaker Teddy, G-Dragon again has songwriting credits on all the album’s new tracks, including Blue. Dae Sung co-wrote his solo “Wings” with G-Dragon.

Download

Mediafire : ALIVE

Running Man Ep 84 - Big Bang Special Appearance



Big Bang will be the next guests for Running Man - Korean Variety Show on Episode 84 ! Check out the trailer of the upcoming episode of Running Man,Big Bang will make their special appearance on the show as guests,anticipate its airing?





The preview showed the Big Bang members arriving via helicopters, with the Running Man cast not far behind in their jeeps. It promises to be a fight to the finish to see which group ends up as the victor and not get eliminated in the traditional race mission.

Previously, Big Bang had appeared as a group in MBC’s “Infinity Challenge” Gangs of Seoul special last year against the Infinity Challenge cast, in what was a thrilling rock-paper-scissors chasedown. And unlike previous Running Man episodes, the cast could have a harder time coping than normal as the Big Bang members have excellent chemistry together.

BIGBANG T.O.P.'s 180 Degree Personality Change on Running Man


 Did Lee Kwang Soo and BIGBANG's T.O.P. switch personalities?

On the March 4 episode of SBS' variety program "Running Man," BIGBANG's member T.O.P. revealed a completely different image from the one we are used to seeing.

Previously, T.O.P. showed off his strong acting and the charismatic side as a cold hitman when he filmed KBS 2TV's action drama "IRIS" in 2009.

The image he built throughout the years on stage as a fierce performer and also on screen as an actor overflowing with charisma was quickly forgotten as soon as T.O.P. stepped on "Running Man".

Member Taeyang revealed T.O.P.'s transformation, "Viewers know T.O.P. from what they see on screen but the T.O.P. you know from BIGBANG and the one appearing on "Running Man" are two different people, he is the Kwang Soo hyung of BIGBANG." He then added,"He isn't cruel and cold, if I had to describe him in a word, it would be "Soondong Ee" meaning gentle and soft. He is also friendly and clumsy."

T.O.P. also commented, "My character in 'IRIS' and my personality in real life are very different. Although my character in the drama is heartless and scary, I'm a very gentle person."

A representative of "Running Man" revealed, "T.O.P. surprised everyone because he constantly smiled and laughed during the filming which was completely different from the cold and serious image people have of him."


credit: http://www.soompi.com

Running Man is exported to nine countries in Asia



According SBS on the 10th, its program Running Man has been exported to nine Asian countries: Taiwan, Thailand, China, Hong Kong, Japan, Singapore, Malaysia, Indonesia, and Cambodia, confirming its popularity.

Now, Running Man is airing in those nine countries.

A representative from SBS Contents Hub which proceeded in exporting the programs said, “People from abroad are showing as much interest in Running Man as Koreans. Europe, on the other hand, is also showing its interest in Korean programs such as Running Man, Strong Heart, and Inkigayo, as it is already attracted to K-pop culture.”

“Some countries which import only special features of Running Man are considering importing all the episodes. Now they are in the process of revising over it.”

More fun is added to Running Man as its main cast is building its unique characters. Yoo Jae Suk is known as “Yoo Hyuk” or “Yoo-ruce Willis,” Ji Suk Jin as “Great-nose brother,” Kim Jong Kook as “The Unbeatable,” Haha as “Ha-roro,” Gary as “Ji Hyo’s boyfriend only for Mondays,” Lee Kwang Soo as “Kwang-vatar,” and Song Ji Hyo as “Blank Ji Hyo.”

Source: Starnews
Credits: Korea.com

Running Man 83 [English Sub]


Download Running Man Episode with English Subtitles

Running Man Ep 83 - Sack Bags Game
Guest - Lee Da Hae & Oh Ji Ho

Mediafire

450p
Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4

720p
Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5 / Part 6 / Part 7 / Part 8

Source: http://kshownow.net and http://forums.kshownow.net
Subbing Team: KSNsubs / KSHOWNOW

Monday, February 27, 2012

OSCARS 2012 Academy Awards Result - WATCH LIVE OSCARS 2012 ACADEMY AWARDS




I will keep updating the winner.. once it announce... 


Oscars 2012: Picking the winners


Best Cinematography: Hugo
Art Direction : Hugo
Best Achievement in Costume Design : The Artist
Best Make Up : The Iron Lady: Mark Coulier And J. Roy Helland
Best Foreign Film : A Separation, Iran
Best Supporting Actress: Octavia Spencer (The Help)
Best Achievement in Editing: The Girl with the Dragon Tattoo: Angus Wall, Kirk Baxter
Best Achievement in Sound Editing: Hugo: Philip Stockton, Eugene Gearty
Best Achievement in Sound Mixing: Hugo: Tom Fleischman, John Midgley
Best Animated Feature Film of the Year: Rango : Gore Verbinski
Best Visul Effect: HUGO
Best Supporting Actor : Christopher Plummer - Beginners


Watch Oscars 2012 Academy Awards LIVE - here
 http://oscar2012liveonline.blogspot.com/


Best Original Scores - The Artist
Best Original Song - "Man or Muppet" from The Muppets – Bret McKenzie
Best Writing – Adapted Screenplay : The Descendants – Alexander Payne, Nat Faxon, and Jim Rash from The Descendants by Kaui Hart Hemmings
Best Writing – Original Screenplay : Midnight in Paris – Woody Allen
Best Live Action Short Film : The Shore – Terry George and Oorlagh George
Best Documentary – Short Subject : Saving Face – Daniel Junge and Sharmeen Obaid
Best Animated Short Film : The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore 
Best Director: Michel Hazanavicius – The Artist
Best Actor : Jean Dujardin – The Artist as George Valentin
Best Actress : Meryl Streep – The Iron Lady as Margaret Thatcher
Best Picture : The Artist – Thomas Langmann







Thursday, February 23, 2012

Akim Memilih ?



Haniff mewakili ERA TV sempat bertanyakan kepada Akim, sekiranya dia dapat memilih penerbit, siapakah diantara 3 penerbit terkenal tersebut akan menjadi pilihan Akim? Adakah pilihan pertama Akim Dato' M. Nasir, yang kedua Aubrey Suwito atau yang ketiga Ahmad Dhani? 

Akim mengakui tidak memilih penerbit, tetapi mahukan yang terbaik! Menurut Akim dia mahu belajar dengan Aubrey Suwito. Betul ke? 

Haniff juga turut bertanya adakah Akim akan rasa tercabar dengan kehadiran Stacy yang turut terpilih dalam barisan selebriti Mania yang menjanjikan wang RM500,000 sebagai hadiah utama ini?

Semua jawapan itu ada dalam video sempoi di bawah ini...




MANIA - Video Rakaman Peserta Hot Seats (Part 2)

Saksikan video rakaman peserta-peserta Astro Mania!

video
Fiq


video
Idayu


video
Lena


video
Maulana


video
Mohd


video
Nadia


video
Noni


video
Riz


video
Shawal


video
Toi

MANIA - Video Rakaman Peserta Hot Seats (Part 1)

Jom saksikan video-video yang dirakam sendiri oleh peserta-peserta Astro Mania .

Chaq dan Stacy!!


video
Aishah


video
Akma


video
Aril


video
Azri


video
Chaq


video
Daus


video
Ebi


video
Erul


video
Kay


video
Fina

History Channel : Petronas Twin Towers

Kalau korang ada tengok rancangan Life After People kat History Channel, mesti korang ada tgk episode ni. Dimana antara banyak-banyak bangunan kat dunia, Menara Berkembar Petronas adalah satu-satunya struktur yang masih gah berdiri setelah ketiadaan manusia di bumi. Even Burj Khalifa pun kalah tau? Ada tengok x?


The Petronas Towers were the tallest buildings in the world for six years, until Taipei 101 was completed in 2004. The height of the towers is measured to the top of their structural components such as spires, but do not include antennas. Spires are considered actual integral parts of the architectural design of buildings, to which changes would substantially change the appearance and design of the building, whereas antennas may be added or removed without such consequences. The Petronas Towers still remain the tallest twin buildings in the world.


The Petronas Towers and the Kuala Lumpur Tower dominate the skyline of Kuala Lumpur's Central Business District.

The Petronas's height compared to some other well-known tall structures
Willis Tower (formerly Sears Tower) and the World Trade Center towers were each constructed with 110 occupied floors – 22 more than the 88 floors of the Petronas Towers. Willis Tower’s tallest antenna is 75.41 m (247.4 ft) taller than those of the Petronas Towers, however, in accordance with CTBUH regulations and guidelines, the antennas of Willis Tower were not counted as part of its architectural features. The spires on the Petronas Towers are included in the height since they are not antenna masts. Therefore, the Petronas Towers exceed the official height of Willis Tower by 10 m (33 ft) even though the roof of Petronas Towers (378.6 m) is 63.4 m (208 ft) lower than the roof of Willis Tower (442 m).





75 years after people of steamy tropical heat
500 years - The tallest man made structure still standing on earth
5 Centuries - Collapse


Running Man 82 [English Sub]


Running Man Ep 82 - Spy Game
Guest - Lee Da Hae


Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 

Source: http://kshownow.net and http://forums.kshownow.net
Subbing Team: KSNsubs / KSHOWNOW

Running Man 81 [English Sub]


Running Man Ep 81 - Gary's Memories
Guest: None


Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4

Source: http://kshownow.net and http://forums.kshownow.net
Subbing Team: KSNsubs / KSHOWNOW

Running Man 80 [English Sub]


Running Man - Charlie's Angles
Guests - Go Ah Ra, Im Soo Hyang & Hyo Min (T-Ara)

Password: k-seasonSTEALSourWORKS

Mediafire: FOLDER


Source: http://kshownow.net and http://forums.kshownow.net
Subbing Team: KSNsubs / KSHOWNOW

Running Man 79 [English Sub]


Running Man Ep 79 - Sherlock Holmes
Guests: Kim Jae Dong & Yoon Do Hyun

Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4 / Part 5


Source: http://kshownow.net and http://forums.kshownow.net
Subbing Team: KSNsubs / KSHOWNOW

Alasan Faizal Tahir Tak Sertai Mania



KUALA LUMPUR, 23 FEBRUARI 2012: Sebaik saja program Mania yang bakal dikendalikan Aznil Hj Nawawi mulai 17 Mac depan diumumkan, banyak maklum balas diterima, tidak kira negatif ataupun positif.

Perdebatan paling memuncak, tentunya berkenaan pertikaian pemilihan 12 peserta dan artis yang diletakkan dalam kedudukan hot seat.

Bagaimanapun, portal murai.com.my diberitahu, penyanyi popular, Faizal Tahir dan Black sepatutnya turut berada dalam kedudukan 12 peserta Mania.

Namun, dua figura itu tidak pula tersenarai sebagai peserta. Apakah sebenarnya yang berlaku? Adakah Faizal Tahir dan Black menarik diri di saat akhir?

Menjawab pertanyaan ini, Pengurus Kumpulan Saluran Premium Astro, Nizam Sani berkata, ramai penyanyi popular tempatan telah dilamar untuk menyertai Mania.

Walaupun begitu, nama penyanyi Datuk Siti Nurhaliza, Amy Search dan Awie langsung tidak diletakkan dalam senarai kerana mereka sudah pun bergelar superstar.

"Kami telah mendekati dan berbincang dengan ramai artis untuk melibatkan diri dalam program ini. Dari banyak-banyak nama itu, Faizal Tahir dan Black memang berada dalam senarai kami. Bagaimanapun, kedua-dua mereka tidak dapat menyertai Mania kerana mempunyai komitmen yang bertindan.

"Kalau saya tidak silap, Faizal Tahir akan sibuk dengan program Mentor.

"Pemilihan 12 peserta ini dibuat berdasarkan penilaian dan kajian yang telah kami lakukan sebelum ini.

"Untuk membezakan 12 peserta dan hot seat senang saja. Kesemua 12 peserta ini dipilih berdasarkan keaktifan mereka sepanjang dua tahun sebelum ini.

"Ditambah pula dengan lagu yang dinyanyikan mereka berada dalam carta popular selain pernah memenangi pelbagai anugerah.

"Manakala hot seat pula adalah artis yang agak senyap dalam industri muzik tempatan tetapi mempunyai bakat besar dalam bidang nyanyian," katanya kepada murai.com.my.

Dalam pada itu, Nizam turut menyangkal bahawa program Mania mempunyai persamaan dengan program terbitan Astro iaitu Ikon dan program popular di Amerika Syarikat, The Voice.

"Saya rasa program ini langsung tidak sama dengan program yang dikatakan itu.

"Sebelum kami mendapat idea untuk menerbitkan Mania, kami sendiri telah merujuk dan mendaftar kepada pihak Frape.

"Pihak ini akan menilai dulu sama ada sesebuah program itu ada menyerupai mana-mana program di seluruh dunia atau pun tidak.

"Kami juga telah mendaftar format kepada Justin Scrogie iaitu orang yang diamanahkan untuk memastikan sesebuah program itu ciplak atau pun original.

"Setakat ini, kami tidak menerima sebarang komen dan semuanya berjalan lancar serta diluluskan.

"Sejujurnya, kami mengambil masa yang agak lama untuk mendapatkan kelulusan format dan pengiktirafan.

"Syukurlah segalanya yang dirancang menjadi," jelasnya.

Sementara itu, Mania yang akan disiarkan secara langsung di Astro Ria pada jam 9 malam, bakal diadakan di Studio 1, Astro, Bukit Jalil dari minggu pertama hingga ketiga. Manakala lintas langsung dari minggu ke empat dan seterusnya akan dijalankan di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil.

Mania - Hot Seats


Undian Hot Seats MANIA! Telah Bermula! Fenomena MANIA! bermula dengan penyenaraian 20 peserta yang akan merebut 3 tempat melalui undian peminat.

Peminat berpeluang memilih peserta kegemaran anda untuk menyertai 12 peserta MANIA! yang telah terpilih. Mereka hanya perlu LIKE laman Facebook MANIA! di http://www.facebook.com/ManiaAstro terlebih dahulu dan mengundi mana-mana peserta pilihan mereka.

Undian hanya boleh dibuat sekali sahaja bagi setiap 20 peserta Hot Seats. Tempoh undian bermula jam 5 petang, 20 Februari 2012 sehingga jam 12 tengah malam, 16 Mac 2012.

Mania merupakan satu rancangan hiburan bercorak pertandingan nyanyian melibatkan artis-artis terkemuka tanahair masa kini. Sesuatu yang unik mengenai Mania ialah ianya akan menggandingkan para artis hebat ini dengan ikon-ikon penerbitan muzik yang gah dalam industri muzik.

Sepanjang 10 minggu pertandingan ini berlangsung, para penonton akan dapat menyaksikan hasil gandingan artis terkenal dengan ikon penerbitan muzik ini di pentas. Siapa yang terhebat di antara artis-artis hebat ini? Anda selaku penonton yang akan menentukannya melalui undian SMS anda.



MANIA MENCETUSKAN REVOLUSI SUPER STAR!



Bagi mencapai matlamat untuk mengukuhkan lagi kedudukan sebagai peneraju utama kandungan dalam dunia penyiaran, Astro dengan berbesar hati membawakan sebuah lagi projek hebat berjudul Mania yang bakal menggegarkan industri muzik tanah air. Program yang akan menyaksikan pertembungan sengit penyanyi-penyanyi hebat berbakat besar yang akan bekerjasama dengan penerbit muzik tersohor di rantau ini bakal bersiaran secara langsung menerusi Astro Ria pada setiap hari Sabtu jam 9.00 malam bermula 17 Mac 2012 secara eksklusif di saluran 104.

Berkonsepkan pertandingan nyanyian, program Mania ini akan dikemudikan oleh Aznil Haji Nawawi yang telah diberi kepercayaan untuk menggalas tanggungjawab sebagai pengacara selama 10 minggu bersiaran.
Program Mania bakal menyaksikan dua belas (12) penyanyi terkenal iaitu Stacy AF6, Jaclyn Victor, Hafiz AF7, Shila Amzah, Hazama AF9, Atilia, Akim AF7, Alyah, Kumpulan Estranged, Adira AF8, Kumpulan Kristal dan Awi Rafael yang akan berentap untuk membuktikan bakat dan kebolehan menyanyi masing-masing sekaligus dinobatkan sebagai juara di kalangan yang terbaik.

Tiga (3) orang ikon muzik tersohor telah diberi amanah untuk memikul tanggungjawab sebagai penerbit muzik untuk program Mania yang mana empat (4) orang penyanyi akan diletakkan di bawah bimbingan dan pemerhatian mereka. Mereka juga diberi kuasa untuk memilih sendiri penyanyi-penyanyi yang akan dibimbing kelak. Ikon-ikon tersebut adalah Dato’ M Nasir, Ahmad Dhani dan Aubrey Suwito.

Uniknya program ini, sebanyak tiga (3) orang penyanyi lagi akan diserap masuk menyertai pertandingan ini yang akan dipilih menerusi undian Hot Seat secara online, menjadikan jumlah keseluruhan peserta adalah seramai 15 orang. Penyanyi-penyanyi yang terpilih ini juga akan diletakkan di bawah bimbingan penerbit muzik terlibat yang akan ditetapkan sendiri oleh pihak Astro.

Tempoh talian undian Hot Seat secara online akan dibuka bermula pada 20 Februari 2012 sehingga 16 Mac 2012, jam 12.00 tengah hari. Untuk mengundi, orang ramai hanya perlu melayari laman sesawang rasmi program Mania di www.mania.com.my. Para peminat kini boleh menilai dan mengundi calon-calon peserta yang digemari untuk diserap masuk ke program Mania.

20 orang penyanyi yang akan dipilih menerusi undian secara online adalah Idayu (AF2), Akma (AF3), Noni, Ebi, Shawal (AF5), Riz, Toi, Nadia (AF6), Aishah, Aril (AF7), Daus, Maulana (AF8), Azri, Kay, Lena, Erul, Fina (AF9), Chaq, Fiq dan Mohd (Mentor).

Program Mania akan menggunakan format pemarkahan 100% undian penonton melalui sistem pesanan ringkas (SMS) yang mana peserta dengan undian terendah setelah talian ditutup di akhir konsert mingguan pada setiap minggu akan tersingkir. Cara-cara untuk mengundi akan diumumkan dari semasa ke semasa di saluran Astro Ria.

Juara Mania bakal membawa pulang hadiah lumayan iaitu wang tunai berjumlah RM500,000. Manakala naib juara dan tempat ketiga pula masing-masing akan memenangi RM200,000 dan RM100,000. Bukan itu sahaja, penerbit muzik yang berjaya membimbing mana-mana penyanyi di bawah pengawasannya sehingga dinobatkan sebagai juara juga akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM300, 000.

Jangan lupa saksikan program Mania menerusi Astro Ria pada setiap hari Sabtu jam 9.00 malam bermula 17 Mac 2012 secara eksklusif di saluran 104!




MANIA


Sebuah lagi rancangan realiti bakal mencetuskan fenomenanya tersendiri. MANIA! bakal menemui penonton Mac ini dengan barisan artis dan ikon penerbitan muzik terkemuka di Malaysia.

Mania merupakan satu rancangan hiburan bercorak pertandingan nyanyian melibatkan artis-artis terkemuka tanahair masa kini. Sesuatu yang unik mengenai Mania ialah ianya akan menggandingkan para artis hebat ini dengan ikon-ikon penerbitan muzik yang gah dalam industri muzik.

Sepanjang 10 minggu pertandingan ini berlangsung, para penonton akan dapat menyaksikan hasil gandingan artis terkenal dengan ikon penerbitan muzik ini di pentas. Siapa yang terhebat di antara artis-artis hebat ini? Anda selaku penonton yang akan menentukannya melalui undian SMS anda.




Stacy jumpa pakar ?



Kelincahan gadis ini pentas sememangnya tidak dapat dinafikan. Pernah beraksi di 3 edisi Anugerah Juara Lagu, Stacy atau nama penuhnya Stracie Angie Anam ini terus kekal memeriahkan persada muzik tanahair. Terbaru, GUA berkesempatan bertemu dengan Juara Akademi Fantasia 6 ini di Majlis Pelancaran Mania, di Solaris Dutamas semalam.

“Stacy gembira dapat terlibat dengan rancangan Mania ini. Tentunya peluang berkerja dengan 3 penerbit muzik yang mempunyai nama besar dalm industri muzik serantau menjadi impian saya dan juga artis-artis lain. Selain itu, Stacy memang gembira dan teruja kerana Stacy memang suka buat persembahan pentas”, ujar pelantun Kisah Dongeng ini.

Stacy yang kelihatan sedikit pucat hari itu turut menjelaskan yang keadaan kesihatan beliau tidak berapa baik. Stacy memberitahu sakit tekak yang dialaminya sudah berlarutan agak lama dan beliau akan berjumpa dengan pakar untuk rawatan.

“Saya memang tak berapa sihat. Mungkin sebab banyak ‘travel’ untuk persembahan dan sebagainya. Ini pun saya baru pulang dari Kota Kinabalu dan Kuching untuk ‘show’ di sana. Bagi peminat di luar sana yang tidak henti-henti menyokong Stacy, saya ucapkan terima kasih atas sokongan anda semua”, jelas Stacy.

GUA doakan kesihatan Stacy bertambah baik. GUA yakin tentu peminat Stacy sedang bertungkus lumus mengundi Stacy yang tercalon dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 dalam kategori penyanyi wanita popular. Selepas ini, saksikan kemunculan Stacy dalam rancangan realiti terbaru Mania, bermula 17 Mac ini di saluran Astro Ria, sebuah evolusi rancangan hiburan tanahair!

credit: Gua

Ucapan KIMCY untuk pembaca By'U


Bual santai Budiey bersama Stacy (Video)




- Pendapat Stacy mengenai Astro Mania?
- Faktor menyertai MANIA?
- Mana satu pilihan Stacy antara Aubrey Suwito, Ahmad Dhani atau M. Nasir?

credit: Budiey

Majalah HAI - Hebatnya Cinta Stacy dan ...







credit: Husna SitiAngie

By'U - Edisi Mac (Stacy & Akim)


Dapatkan Majalah By'U edisi bulan Mac! Menampilkan Stacy dan Akim sebagai COVER, sebelum ni OMOT ada post video dan gambar shooting dorg bersama By'U kan. So yang tak tengok lagi, klik SINI. Jangan lupa dapatkan majalah ni kat mana2... pejabat pos ke atau pasar sayur. :D

Wednesday, February 15, 2012

Media Hiburan: Pelangi Senja Taruhan Terbaru Stacy





Selepas kejayaan Kisah Dongeng dan Kasanova, penyanyi popular Stacy bakal muncul dengan single ketiga berjudul Pelangi Senja yang dipetik daripada album terbarunya, Stay-C. Di atas adalah klip video lagu ini yang dinyanyikan oleh Stacy dalam versi akustik. Selamat menonton!

Sumber: Media Hiburan

Friday, February 10, 2012

Konsert Karnival Wow! Putrajaya 2012



KARNIVAL WOW! PUTRAJAYA 2012 KEMBALI! | Setelah menggegarkan Putrajaya pada tahun lepas, Karnival WOW! Putrajaya kembali lagi tahun ini bertemakan “Wilayah Persekutuan Hijau” yang bakal dianjurkan Perbadanan Putrajaya (PPj) dengan kerjasama Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar (KWPKB) pada 23 – 26 Februari 2012 di Sisiran Tasik, Presint 2.

Menarik di Karnival WOW Putrajaya 2012, Acara KEMUNCAK KONSERT WOW Putrajaya ... Barisan Artis yang Bakal menghangatkan Pentas dan Ruang Persint 2 Putrajaya ialah Stacy, Mila Jirin, Meet Uncle Hussein, Ella, Hattan, M Nasir, dan Ramli Sarip.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...